Bu Blogda Ara

20 Temmuz 2018 Cuma

Merhaba

Vatana millete hayırlı uğurlu ve bereketli olsun dileklerimle uçaklarla alakalı yeni Web-Sitemi açmış bulunuyor ben.
Her şey 1632 yılında Lodoslu bir İstanbul gününde Hezarfen Ahmet Çelebi'nin Galata Kulesi'nden Üsküdar'daki Doğancılar Parkı'na doğru 3358 metrelik uçuşuyla başlamıştı.


Konunun ayrıntısını okumak için resme tıklayın.

Uçma konusunda 17 Aralık 1903 günü Orville ve Wilbur Wright kardeşlerin dünya üzerinde ilk kez ürettikleri çift kanatlı ve iki pervaneli aerodinamik sistemdeki uçaklarını 12 saniye boyunca havalandırarak 37 metre uzağa konmasıyla dünya yepyeni bir taşıtla tanışıyordu.


O günden günümüze dek havacılık tarihinde çok çeşitli hadise-i şerifler vukua avdet eyledi.
Bu blogumuzda konumuz yukarıda da kıraat eylediğiniz üzere tayyarelerle alakalı bir site olacak.
Tayyare sözlük anlamı olarak uçak sözcüğüne tekâbül ediyor.


Resme tıkladığınızda Facebok adresimize bağlanacaksınız. Her ne kadar Türk Hava Yolları'nın Airbus A-380 almak gibi bir düşüncesi olmasa bile erişeceğiniz grupta göreceğiniz diğer uçaklar gerçektir.

Günümüzde dünyanın her tarafında havalimanları ve uçaklar sayesinde çok kısa bir zaman zarfında erişebiliyoruz. Ancak aradan geçen yüzonbeş yıl içinde bugünlere kolay gelmedik.
Herhangi bir belgede açık olarak yazmıyor ama malesef havacılıkta kurallar kanla yazıldığını bütün uçakçılar ve havacılar bilirler.
Yazarlar olarak havacı olmadığımızı ve herhangi bir havayolunu övüp diğerini yermeyi hiç düşünmediğimizi belirtmek isterim öncelikle.
Çünkü uçağın içine binip havalandıktan sonra bütün kabin ekibinin ve pilotların öncelikli amacının uçağı sâlimen ineceği havalimanına eriştirmek olduğunu sanırım hepimiz biliyoruz.
Sitemiz üzerinden uçak bileti bulma konusunda da yardımcı olamadığımızı belirtmeliyim. Eğer bu düşünceyle ziyaret ettiyseniz lütfen Skyscanner adresine başvurmanız daha ayrıntılı bir yöntem olacaktır.
Tabi herhangi bir havayolu temsilcisi de olmadığımız için tâlep ve şikâyetlerinizi ilgili havayolunun şikâyet bildirim adreslerine yapmanız gerekir. Buradan yazacağınız olumsuz bir durum hakkında herhangi bir çözüm üretemeyiz.

Tüm okuyucularımıza hayırlı uçuşlar dileriz. Kısaca Hoş Geldiniz.
Şimdi lütfen kemerlerinizi bağlayın ve uçuşunuzun tadını çıkartın.
Veya bir yerde bir uçağı havada gördüyseniz arkasından el sallayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TC-JAA Topkapı - Kırmızı Kuyruk Sonrası

Bir önceki yazıda bahsettiğim ilk jetimiz Törkiş Eyirlayns'taki kiralık süresi dolduktan sonra başka havayollarında da uçmaya devam ett...

Blog Arşivi